Förbättring

Det känns som att jag har fått in en bra träningsrutin nu och försöker träna 3-4 gånger i veckan. Det känns riktigt bra! Jag har aldrig varit någon löpartjej men jag har alltid velat vara det för det låter bra. Innan jag kom igång ordentligt med träningen så orkade jag med nöd och näppe springa två minuter på löpbandet och nu klarar jag femton minuter. Det låter kanske inte som så mycket för vissa av er men för mig är det jättebra och jag blir lika glad varje gång :) Och så styrketräning på det såklart! Helgen kommer att bestå av after work, vägning, spinning och 25-årsfest för Nickis. Och så ska jag försöka sova så mycket jag kan för jag är så trött!


Lätt middag

Jag gjorde en tonfiskröra (och jag är inget big fan av tonfisk kan jag tillägga) som faktiskt blev riktigt god! Röran är nog godast på något sorts grövre bröd men jag tog råa paprikahalvor och fyllde. Blanda en burk tonfisk i vatten (där du såklart häller av vattnet) med 1 dl gräddfil, 1/2 dl majonäs, en halv finhackad purjolök, en halv finhackad rödlök, blanda och smaka av med salt och svartpeppar.


Mums!

Naturell kesella som man smaksätter med vaniljpulver och lite sötningsmedel och har hallon med pressad citron på passar perfekt som efterrätt eller istället för tårta när man är på kalas!


Pasta!

Typ. Ikväll åt jag det optimala substitutet för spagetti! Endast 3 gram kolhydrater per 100 gram, behöver inte kokas (endast sköljas) och smakar i princip ingenting men konsistensen är som glasnudlar. Love it! Jag brukar ju koka zucchini och det är gott men det kändes härligt att äta något som faktiskt kändes precis som pasta! Perfekt till såser och wook till exempel. En förpackning kostar ca. 18-19 kronor och står i hyllan (på ICA maxi iaf) där det finns indiskt och sånt. Testa :) Tack för tipset Jessica!


Judo

Ja man blir ju aldrig för gammal för att prova på nya saker! Eller? Jag och Sofie bestämde oss i alla fall för att prova på judo. Det skulle vara nybörjarintag för vuxna så vi tyckte att då kunde ju vi köra. Det visade sig att det bara var jag och Sofie som tänkte så. Det var jag, hon och så tränaren. Men det var riktigt roligt och väldigt jobbigt, grymt bra träning! Vi får se om vi går iväg någon fler gång eller kanske provar något annat. Mina armar är täckta av blåmärken och huden ömmar lite överallt. Men det ska ju kännas att
man lever!


Oopsies

Vispa 3 äggvitor med en nypa salt till ett skum (du ska kunna vända bunken upp och ned). Vispa ihop 3 äggulor med 100 gram Philadelphiaost. Rör försiktigt ner ägguleröran i skummet. Klicka ut 6 "plättar" på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. In i ugnen, 150 grader, till brödet fått färg. Godast när de har svalnat helt. Perfekt substitut till "vanligt" bröd! Tack Amanda för receptet!


Syskonmys

Ikväll har jag och Robin finbesök; lillasyster Ronja snart 4 år. Sedan i julas har hon packat sin lilla resväska om och om igen för att "åka till Brunflo, jag ska till Karran och Robin". Så nu var det ju dags att hon fick användning för sina packningskunskaper. Under kvällen har vi ätit våfflor (Robin och Ronja), kollat på mumintrollet, badat i badkaret och kollat på "Bilar" i sängen. Nu sover alla utom jag. Så otroligt härligt det är att upprepade gånger få höra "Karran jag älskar dig!". Syskonkärlek is the shit! Imorgon ska vi på affären och köpa lördagsgodis. Som storasyster så får man faktiskt skämma bort sin lillasyster. Jag tror att det finna någon sorts lag på det. Men jag lovar Amanda, det är helt okej att skämma bort sin storasyster också! ;)


Glad alla hjärtans dag!

Dagen har spenderats med fina (omtänksamma) kollegor och kvällen med kärlek, thaimat och film med min loverboy. Sämre kan man ju ha det!


Ändrade planer

Min plan idag var att jobba och sen åka och träna. Så blev det inte. En kollega var hemma idag så jag blev tvungen att jobba över och ta stängning på jobbet. Därför blev det ingen träning. Typiskt!!! Det hade blivit för sent med mat och allting eftersom att jag inte hade med mig något. Nästa gång jag kan träna är på söndag vilket innebär att det endast blir två träningspass den här veckan, inte okej! Jag måste klura ut något bra sätt att få in åtminstone ett pass till. Kvällens middag blev dragonkycklinggryta och rårivna morötter. Over and out.


Måndagsseg

Jag trodde inte att jag ens skulle ha ork att gå på löpbandet idag. Hela kroppen kändes matt, trött och omotiverad. Trots detta så orkade jag mycket mer än vad jag trodde, sprang fem minuter mer än vad jag brukar. Helt okej! Allt sitter i huvudet I guess.


Sköna söndag

Idag spenderade jag största delen av tiden på storsjöbadet. Först kondition i gymmet och sedan tre timmar i relaxen med Marie. Skönt! Kvällens middag var otroligt enkel men väldigt god. Kokt zucchini och skinksås bestående av skinka, crème fraîche och grillkrydda. Så gott!


I bakartagen

Jag ska testa på att baka hårdbröd. Det kommer en uppdatering senare med resultatet!


Typiskt

Jag hade tänkt att baka eget hårdbröd från ett recept jag fått av Lina. Tji fick jag för jag saknade en ingrediens (som jag VET att jag höll i på affären!). "Jaha då bakar jag väl mina ostmackor istället" tänkte jag och tog fram majonäsen som visade sig vara nästan slut. Så istället för att baka förebyggande så åt jag en mango direkt istället. Mitt liv i ett nötskal!


Den här bilden tror jag ganska bra beskriver mig! Haha tack Ida ;)


Rester

Gårdagens middag funkade lika bra ikväll! Fläskfilégryta tillsammans med en sallad med bl.a. avokado, fetaost och broccoli. Mums!


Yes!

Min månad av ändrade matvanor har gett resultat! Jag var helt säker på att det inte skulle göra någon skillnad och att jag istället skulle gå upp i vikt (vilket vore just min tur!). Men tji fick jag!


Fredagsfika

Så var det alltså min tur denna vecka. Jag bakade och bjöd på daimkladdkaka och grädde, chocolate chip cookies och citron/limepaj. Det lät som att det var uppskattat! Jag smakade dock inte på något av det.


RSS 2.0