En romantisk fredagsmiddag för två på Sibylla!

Okej kanske inte superromantisk, men, ingen behövde laga eller diska något. Skönt. En varsin sallad blev det men Robin fick mitt bröd. Ingen kulinarisk upplevelse (om det nu var någon stackare som trodde det?) utan en helt vanlig sallad, no more no less. Och snart...trumvirvel...GLADIATORERNA!!!


Dagens föda

Keso och sockerfri hallonsylt. Det är ungefär vad min mage klarar av utan att vrida sig i plågor och då är jag inte ens magsjuk!


Som en babianröv

Ja lite så känner jag mig just nu; röd, illaluktande och lite frusen. Igår mådde jag bättre men under natten kom febern tillbaka och nu är den högre än vad den var i söndags. Jippi... Jag är superhungrig men blir lite äcklad så fort jag tänker på mat. Idag har jag lyckats få i mig två äpplen, några koppar te och en handfull cashewnötter (med nöd och näppe). Vilken fantastiskt underbar dag...


Sjuk

Jaha då var det dags att bli sjuk. Kuuul... Dagen spenderas med te, hostmedicin och ett Harry Potter-maraton. Ingen träning nu på några dagar. Typiskt när det är det enda man tänker på att man vill göra (och äta massa godis och annan onyttig mat..). Jaja, bara att gilla läget antar jag!


Kyckling och gorgonzola

Hur enkelt som helst att göra och jättegott! Stek kycklingfiléer (ca 1kg) i stekpannan, salta och krydda med citronpeppar rikligt, stek till kycklingen är genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsform, smula över ca 100-150 gram gorgonzolaost (eller annan ädelost efter smak). Häll över 5 dl grädde, visp eller matlagningsgrädde spelar ingen roll. In i ugnen på ca 200 grader ca 15 minuter eller till osten har smält och grädden blivit riktigt varm (jag har varmluftsugn). Klart! Servera med pasta, ris, matvete eller en rejäl sallad. Voila!


Plockepinn?

Jag är en mästare på att stapla disk i diskstället. Jag orkar aldrig plocka tillbaka den torra disken så då staplar jag den nya våta disken ovanpå! Jag plockar in den när det inte längre går att stapla och disken sakta glider ner och riskerar att krossas. Jag kan väl medge att Robin är sådär lagomt nöjd med mitt arrangemang... Desto bättre för mig för då plockar han tillbaka den!


Jag+indiskt=sant

Jag och Linnéa tog en spontanmiddag efter jobbet idag och som alltid när vi äter tillsammans så blir det indiskt. Så gott! (Jag vet inte hur många inlägg som jag har skrivit det i.) Jag bytte ut riset mot rivna morötter. Det jobbigaste var att inte äta av Naanbrödet eftersom att det är det godaste! Men jag överlevde iaf. Ikväll blir det Gladiatorerna, sweet!


Kondition

Min kondition är inte alls på långa vägar så bra som jag önskar. Men, jag är på G iaf! Idag blev det 40 minuter på gymmet bestående av 10 minuters power walk, 10 minuter löpning och 20 minuter cykling. Bättre än inget!


Stel och träningsvärk...

and I love it!


Middagsdate!

Jag blev bjuden på middag på stan efter jobbet av mammas moster. Hon var i Östersund och jobbade idag så då passade vi på att träffas, surra, skratta en hel del och åt fantastiskt god mat på Dalwhinnie innan jag skjutsade henne till flyget. Det är alltid trevligt med en spontan date!


Kreolsk kycklinggryta

Kycklingfiléer, chorizokorv (eller annan kryddig korv), finhackad smörgåsgurka, paprika, syltlök (inget måste), grädde, salt, peppar och gurkmeja (enbart för färgens skull). Supergott, enkelt och görs med fördel dagen innan servering så att grytan får dra till sig alla smaker! Jag hade rivna morötter till istället för ris, lika gott.


Söndagsfrukost

Hemmagjorda "ostmackor" (3 ägg, 3 msk majonäs, ca 3 dl riven ost och mycket oregano) med gurka, tomat, avokado och Herbamare örtsalt. Så gott! Och så lite te det. Bra start på dagen.


Har det gått för långt?

Robin använder öronproppar när han sover och jag brukar hitta dem lite överallt; under sängen, i örngotten, mina trosor, i väskor etc. Men nu när jag öppnande diskmaskinen för att tömma den vad låg då där om inte en öronpropp! Jag börjar tro att de där rackarna har muterat sig och börjat utveckla ben och små hjärnor bara för att kunna hitta nya ställen att gömma sig på och irritera mig. Listiga jävlar...


Fredag

Efter jobbet blev det en "tjejdag" med bästa Lina Dansbandssångerskan. Vi simmade och relaxade på storsjöbadet, åt på indisk restaurang och såg "Gangster squad" på bio. Behöver jag säga att jag har haft en bra dag? Skulle inte tro det. Trevlig helg!


Suveränt god kycklingsoppa!

Jag testade att göra en kycklingsoppa, ett recept som jag inte prövat förut. Oh My God! Så jävla god den var! Den godaste soppan jag ätit på väldigt länge kan jag säga utan att överdriva. Jag lägger ut receptet här och förspråkar starkt att ni provar att göra den. Mättande och smakrik.
5 msk smör ("riktigt")
1 finhackad purjolök
3 skalade och skivade morötter
4 pressade vitlöksklyftor
1 pkt kycklingfileér, tinade och strimlade till lagomt stora bitar
6 dl kycklingbuljong (jag kokade upp en hönsbuljongtärning i 5 dl vatten och det funkade lika bra)
6 dl vispgrädde
4 tsk hackad gräslök
8 tsk hackad basilika
salt
 
1.Stek purjolöken, vitlöken och morötterna i smöret i några minuter (i en djup gryta).
2.Häll i buljongen och den strimlade råa kycklingen.
3. Låt sjuda i 15 minuter.
4. Häll i grädden, gräslöken och basilikan. Salta efter smak. Rör kontinuerligt i soppan till den har blivit krämig. Testa och njut!
 


Jaha...

Ikväll var jag på ett intressant(?) möte efter jobbet. Jag var väl sådär sugen men jag vill heller inte vara en sådan person som tackar nej till saker utan att egentligen veta vad det handlar om. Det kan ju vara en jättebra chans. Hur som helst så var jag dit, spenderade 2,5 timmar av mitt liv, insåg att det inte var något för mig, tackade och åkte hem när det var slut. Men nu vet jag i alla fall vad jag tackat nej till. Och det är väl egentligen viktigast tycker jag.


Kvällens middag

Lax med kryddor i foliepaket i ugnen, broccoli, sallad, tzatziki och balsamvinäger. Gott!


Svett är den nya parfymen!

Okej kanske inte men det är så uppfriskande att bli riktigt jävla svettig när man tränar. Det är psykiskt skönt. Eller är det bara jag som tycker det? Precis som att det är skönt med träningsvärk för det är ett litet bevis för att man har varit duktig?


Surt

Efter jobbet åkte jag direkt till gymmet och skulle träna. Trodde jag ja! Mitt kort fungerade inte så jag kom inte in. Typiskt! Jag for till ett av gymmen jag brukar träna på och där är det obemannat och då har man bara sitt kort att komma in med och jag ville inte krångla mig iväg till det andra gymmet (där det är bemannat). Jag ringde och hoppas att det är fixat till imorgon så jag kan gymma då. Nu ligger jag i sängen och kollar på "Farmen" på 4:an. Nya tag imorgon!


Dagens lunch

Omelett i ugnen: ägg, kokosmjölk, spenat, salt, vitlök, soltorkade tomater och fetaost. Så gott. Tack för receptet Lina!


Mammas pojkar

Igår var jag och Robin hos Marie och Fredrik och käkade middag och for sedan in till stan för att gå på bio. Vi såg Mammas Pojkar och den var över mina förväntningar! Ibland skrattade jag så mycket så att jag grät. En mysig film som jag starkt kan rekommendera!


Gott mellanmål

Jag komponerade lite fritt och jäklar vad gott det blev!
1: Marinera/rulla runt svampen (utan "fot") i 3 msk soya, 1/2 dl sweet chilisås och 2 pressade vitlöksklyftor. 2: Lägg i en ugnsform och fyll svampen med någon form utav färskost, jag valde Crème Bonjour taco. 3: Strö riven ost över. 4: In i ugnen ca. 10 minuter (till osten smält). Lika gott kallt som varmt! Bilderna ser lite mörka ut, så det ÄR godare än vad det ser ut. Testa! :)


God morgon 2013!

En supergod smoothie! 2dl yogurth 3%, 2 dl vatten, 1 dl frysta hallon, 1 kiwi, vaniljpulver och lite sötningsmedel. Det enda som saknas är ett proteinpulver för längre mättnadskänsla (ej för att gå upp i vikt/bygga muskler eller för att gå ned i vikt). Tips på ett bra pulver (utan allt för mycket kolhydrater)?


Lugg

Idag har jag varit hos bästa Marie (Nikita, Kärnan) och friserat mig lite. Toppat, klippt upp och så blev det lugg (till Robins förtret). Han kallar det för "kuksugarlugg". Varför vet jag inte och tydligen inte han heller, "det bara heter så". Jaja han tyckte iaf att det såg bättre ut än vad han hade väntat sig.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6c9e0e087c30a8710c1dd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/1587255/images/2013/pic_50e6ca849606ee4c087fee7e.jpg" class="image">


Nytt år nya möjligheter!

Julhelgen firades hos pappa och hos mamma. Skönt att vara hemma "hemma" och bara ta det lugnt. Nyår firades i stugan i Huså med Robin och två vänner. 2013 ska bli året då jag iaf ska försöka ta tag i min träning. Det hela började med att jag vaknade den 1:a januari och var förkyld. Härlig start på mitt träningsår. Jaja bara att komma igång när jag blivit frisk! Imorgon har jag klipptid, får se vad som blir.. Det var en liten sammanfattning för de två senaste veckorna!


RSS 2.0